Is The Work wat voor mij Wat kan The Work opleveren Over Byron Katie Doe The Work Wat The Work niet is
Door The Work te doen onderzoeken we de gedachte die de stress veroorzaakt, en de stress kan dan van binnenuit oplossen.
 
Over The Work
The Work is een proces dat het denken helder maakt. Het is een manier om gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken te identificeren en te onderzoeken.
 
Lijden of een onplezierig gevoel wordt veroorzaakt door een gedachte. Een gedachte overkomt ons, dan volgt een gevoel en daarna reageren we erop. We proberen onplezierige gevoelens te veranderen door een oplossing buiten onszelf te zoeken, zoals sport, eten, alcohol, sex, geld uitgeven. Het helpt voor een tijdje en het lijkt of we alles weer hebben opgelost, totdat er weer een nieuwe gedachte opduikt.
 
Door The Work te doen onderzoeken we de gedachte die de stress veroorzaakt, en de stress kan dan van binnenuit oplossen. Het onderzoek bestaat uit vier vragen en omkeringen. De omkeringen zijn een manier om het tegenovergestelde van wat je gelooft te ervaren door je eigen voorbeelden. The Work is meditatie. The Work werkt als je eenvoudigweg de vragen van het onderzoek beantwoord. Als je geest van binnenuit ziet wie je zou zijn zonder de gedachte, laat de gedachte je los.
 
The Work wordt ook wel `Inquiry Based Stress Management (IBSR)‘ genoemd.
 
Lees verder en stel jezelf de vier vragen...