Is The Work wat voor mij Wat kan The Work opleveren Over Byron Katie Doe The Work Wat The Work niet is
"The Work is niets zonder jouw antwoorden" - Byron Katie
 
The Work bestaat uit twee delen: het identificeren en onderzoeken van een stressvolle gedachte.

Identificeren van stressvolle gedachten
Er zijn vele manieren om stressvolle gedachten te identificeren. De meest grondige manier is het invullen van een
Oordeel-over-je-naaste werkblad over een specifieke situatie. Kijk de video hieronder waarin Byron Katie je begeleidt het blad in te vullen.

Video invullen werkblad Oordeel-over-je-naaste

Onderzoeken van een gedachte
Elke zin op je Oordeel-over-je-naaste Werkblad is een gedachte. Nadat je het werkblad met korte simpele zinnen hebt ingevuld, kan je bovenaan beginnen met de eerste gedachte en jezelf de vier vragen stellen en omkeringen van de gedachte vinden met concrete eigen voorbeelden. Je kan dit proces met elke volgende zin van je werkblad herhalen. Het
werkblad Eén-gedachte-per-keer kan je hierbij ondersteunen.

De vier vragen van The Work zijn:
1.    Is het waar? (ja of nee. Als je antwoord nee is, ga naar vraag 3.)
Bemerk het als je ertoe neigt je antwoord te verdedigen of uit te leggen. Antwoord met een simpel `ja‘ of `nee‘.
2.    Kun je absoluut weten dat het waar is? (ja of nee)
Kijk nog eens naar de situatie. Heb je iets gemist? Antwoord met een simpel `ja‘ of `nee‘.
3.    Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?
Bekijk de situatie in gedachten opnieuw en bemerk hoe je reageert in diezelfde situatie. Bemerk je emoties en fysieke reacties die je voelt, hoe je de andere persoon behandelt, hoe je jezelf behandelt, hoe je je leven leeft, etc. Wees specifiek als je beschrijft wat er gebeurt als een effect van het geloven van die gedachte.
4.    Wie zou je zijn zonder de gedachte?
Stel jezelf voor een moment voor in dezelfde situatie, zonder de gedachte. Neem je tijd. Wat merk je aan die andere persoon en aan jezelf als je niet de mogelijkheid hebt om de gedachte te geloven? Sluit je ogen en maak contact met je antwoorden door ze te ervaren.
Keer de gedachte om
-    naar jezelf
-    naar de ander
-    naar het tegenovergestelde

en vind voor elke omkering minstens 3 echte, specifieke voorbeelden van hoe elke omkering net zo waar is of meer waar is dan je oorspronkelijke gedachte.

De omkeringen onthullen alternatieve perspectieven waar je misschien blind voor was toen je de originele gedachte geloofde. Ze laten je het hele plaatje zien, doordat je je subjectieve interpretatie ervan loslaat. Door eenzelfde situatie van verschillende kanten te bekijken, kan je meerdere mogelijkheden, inzichten en creatieve oplossingen zien.
Hoewel de omkeringen onverwachte inzichten kunnen geven, en soms zelfs zelf-vernederend lijken, gaan de ontdekkingen die mogelijk zijn door de omkeringen niet over schuld. Ze zijn simpelweg een manier om meer begrip te krijgen en om contact te maken met delen van jezelf waar je je nog niet bewust van was; delen die, nu je ze gezien hebt, de mogelijkheid hebben om te veranderen. Het weer goed maken met jezelf en met de ander, en specifieke aanwijzingen vinden om de omkeringen te leven zijn krachtige manieren om je relaties, werk en leven diepgaand te veranderen.

Zie voor meer informatie over het proces
www.thework.com of download gratis Het Kleine Boekje. In het boek 'Vier vragen die je leven veranderen' (Engl: Loving What Is), beschrijft Byron Katie ook stap voor stap hoe je The Work kan doen.