Is The Work wat voor mij Wat kan The Work opleveren Over Byron Katie Doe The Work Wat The Work niet is
 
 
Byron Katie ontdekte dat het aanbieden van haar inzichten en antwoorden aan mensen van weinig waarde was – in plaats daarvan biedt ze hen een proces aan waarin ieder mens zijn eigen antwoorden kan vinden.
  
Byron Katie
The Work is gebaseerd op de ervaring van een vrouw, Byron Katie.
 
Byron Katie werd ernstig depressief toen ze begin dertig was. Bijna tien jaar lang zakte ze steeds dieper weg in woede, zelfhaat en in voortdurende gedachten aan zelfdoding; de laatste twee jaar was ze vaak niet eens in staat om haar slaapkamer uit te komen.
Toen, op een ochtend in februari 1986, ervaarde ze een levensveranderende realisatie. Katie noemt het “ontwaken in de realiteit”. Ze zag in hoe al het lijden in de wereld werd gecreëerd en beëindigd. Ze zegt daarover: 'ik ben simpelweg iemand die het verschil weet tussen wat pijn doet en wat niet'.
 
Katie ontdekte dat we alleen lijden als we een gedachte geloven die in strijd is met de realiteit. Als ons denken helder is, is de realiteit dat wat we willen. Alle stress die we ervaren wordt veroorzaakt door te vechten tegen de realiteit. Ze ontdekte dat lijden optioneel is.
 
Ze realiseerde zich dat haar depressie niet werd veroorzaakt door de wereld om haar heen, maar door de gedachten die ze over de wereld had. In plaats van hopeloos te proberen de wereld te veranderen in hoe die volgens haar zou moeten zijn, kon ze deze gedachten onderzoeken en de realiteit zien zoals die is. Ze ervaarde een onvoorstelbare vrijheid en vreugde. Het resultaat was dat een aan bed gekluisterde suïcidale vrouw van het ene op het andere moment werd vervuld met liefde voor alles wat het leven brengt.
 
"The Work laat zien dat wat volgens jou niet zou mogen gebeuren, moest gebeuren. Het moest gebeuren omdat het gebeurde en geen enkel denken ter wereld kan dat veranderen" - Byron Katie
 
The Work, Katie’s proces van zelfonderzoek, kwam niet voort uit deze ervaring; ze zegt dat het gelijktijdig met haar ontwaakte op die februarimorgen in 1986. De eerste mensen die The Work deden, vertelden dat het hun leven transformeerde en weldra ontving ze uitnodigingen om het proces in het openbaar aan mensen te leren.
 
Sinds 1986 heeft Katie The Work doorgegeven aan miljoenen mensen overal ter wereld, op open introducties, in gevangenissen, ziekenhuizen, kerken, bedrijven, universiteiten, scholen, in weekend workshops en in haar bijzondere negendaagse School voor The Work, en via het Instituut voor The Work.
 
De officiële website van The Work is www.thework.com
Voor een overzicht van de boeken van Byron Katie klik hier.