Is The Work wat voor mij Wat kan The Work opleveren Over Byron Katie Doe The Work Wat The Work niet is
The Work is geen therapie.
 
Wat The Work niet is...

The Work is geen vorm van psychologische, psychiatrische of therapeutische behandeling.
The Work is een onderzoek. Het doen van The Work belooft niet een bepaald resultaat. Het spannende en effectieve aan The Work is vooral het zoeken naar jouw eigen waarheid, hoe die er uiteindelijk ook uitziet. The Work heeft de vier vragen, de antwoorden daarop vind je in jezelf.

The Work is geen “positief denken”. Er wordt  niet geprobeerd negatieve gedachten door positieve te vervangen. Enkel de omkeringen van gedachten vinden is niet gelijk aan The Work doen. De omkeringen zijn geen affirmaties!

The Work is geen religie, filosofie of levensbeschouwing. The Work bestaat uit vier vragen en een paar omkeringen. Jouw antwoorden kunnen natuurlijk wel betrekking hebben op je religie, filosofie of wereldbeschouwing.

The Work is geen intellectuele methode. The Work daagt het vastgelopen denken uit en is vaak een diep en aangrijpend proces. Emoties en lichamelijke waarnemingen worden door ons denken veroorzaakt en spelen een grote rol bij het onderzoeken van onze gedachten.

Bij The Work gaat het er niet om jezelf op een of andere manier aan te vallen. The Work stelt ons in staat onszelf en anderen welwillender, eerlijker en onbevreesder te ontmoeten.